Българският първенец Лудогорец получи прекрасна новина за участието си в Шампионската лига. „Орлите“ ще бъдат поставени и в третия предварителен кръг през новия сезон на най-престижния еврпейски клубен турнир. Това стана официално ясно, след като Базел изгуби шансове да стане шампион на Швейцария.

Два кръга преди края на сезона в швейцарската Суперлига Базел е трети с 60 точки и на 10 зад лидера и почти сигурен първенец Йънг Бойс, който има 5 точки аванс пред Санкт Гален и е с малко по-нисък коефициент от българския шампион.

Winbet - победата е на върха на пръстите (18+)

Лудогорец е с коефициент 26.000, а тимът от Берн е с 25.500. Така, ако до трети кръг се класират отборите с висок коефициент, то българите със сигурност ще са поставени за сметка на швейцарците.

В плейофа за влизане в групите на Шампионската лига обаче Лудогорец няма да е сред поставените отбори.

Вече са ясни всички възможни съперници, които "орлите" могат да срещнат на старта на новия сезон в Шампионската лига. Това са Фола Еш (Люксембург), Юргорден (Швеция), Будочност (Черна гора), Флора Талин (Естония), Динамо Брест (Беларус), Рига (Латвия), Конас Кий (Уелс), Клаксвик (Фарьорски о-ви), ФК Европа (Гибралтар), Целие (Словения), Арарат (Армения), КуПС Купио (Финландия), Рейкявик (Исландия), Тирана (Албания), Силекс (Македония), Флориана (Малта), както и един от отборите, които ще дойдат от предварителния кръг на надпреварата.