Лудогорец гостува на Судува в плейофен реванш за място в групите на Лига Европа. Двубоят е тази вечер от 20:30 часа в Мариямполе. Българският шампион има предимство след успеха с 2:0 в първия, но пък има негативна серия при визитите си в Европа. „Орлите“ са без успех като гост в евротурнирите вече повече от година. Последната победа беше постигната на 2 август 2016 година – 4:2 над Цървена звезда.

След мача в Белград бяха записани четири равенства и три загуби. Ремитата бяха срещу Виктория Пилзен (2:2), ПСЖ (2:2), Базел (1:1) и ФК Копенхаген (0:0). Пораженията дойдоха от Арсенал (0:6), Жалгирис (1:2) и Апоел Беер Шева (0:2).

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров-Херо най-вероятно ще заложи на почти същите играчи, които спечелиха успеха в първия мач срещу Судува. Единствените промени са свързани с наказанието на Козмин Моци. Неговото място в центъра на защитата се очаква да заеме Георги Терзиев. На останалите постове не се очакват промени.

Трябва да се отбележи, че Марселиньо ще изтърпи втория мач от наказанието си за три срещи, което получи заради червения картон от реванша срещу Апоел (Беер Шева). Днес бразилецът навършва 33 години.

Треньорът на Судува Владимир Черубин вярва, че тимът му може да отстрани българския шампион. Неговият отбор ще пробва да се възползва от силните си страни, каквито са отиграванията при статични положения.

Добрите новини за Черубин са завръщането на Андро Швърлюга след наказание и излекуваните от контузии Гиедриус Матулевичюс и Каролис Лаукжемис.

СУДУВА – ЛУДОГОРЕЦРезултат с изображение за лудогорец

Днес от 20:30 часа по Диема Спорт 2
Мариямполе, „АРВИ Футбол Арена“
Съдия: Халис Озкая (Турция)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Судува: Кардум, Славичкас, Янкаускас, Керла, Чиникас, Вербицкас, Янушаускас, Швърлюга, Матулевичус, Лаужкемис, Манзоро
Треньор: Владимир Черубин
Контузени: няма
Наказан: Бакар

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Терзиев, Пластун, Натанаел, Дяков, Саша, Анисе, Мисиджан, Вандерсон, Кешерю
Треньор: Димитър Димитров
Контузен: Вл. Стоянов
Наказани: Моци, Марселиньо

Баланс между двата отбора: 1 мач, 1 победа за Лудогорец, г.р. 2:0
Судува в евротурнирите: 37 мача, 11 победи, 8 равенства, 18 загуби
Лудогорец в евротурнирите: 51 мача, 19 победи, 13 равенства, 19 загуби

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Резултати, програма и схема на Лига Европа