Лудогорец представи първото си ново попълнение за новия сезон. Алекс Сантата, който идва от Ботафого, застана пред журналистите на базата на тима в Разград. 

“Много съм щастлив, бях много добре посрещнат в града. Дошъл съм да помогна на Лудогорец. Надявам се да се адаптирам възможно най-бързо. Избрах Лудогорец, защото в Бразилия знаем много за клуба, говорих и с Пауло Аутуро и той ми каза, че тук има амбиции да се постигат големи неща. Играл съм на всички позиции в халфовата линия. Просто трябва бягане и борба. Харесвам номер 7 и 10, но предпочетох 7. Надявам се скоро вие да говорите за моите качества, защото аз не обичам сам да говоря за себе си”,  каза Сантана.

"Високите ни цели и това, че искаме да успеем на няколко фронта ни кара да привличаме класни играчи. Опитваме се да подобрим качеството на отбора. Представяме ви първият играч - Алекс Сантана и се надявам в следващите дни да покажем още няколко футболисти. Надявам се да ни помогне за амбициите, които имаме през този сезон. Казахме в края на миналия сезон, че ще се опитаме да подобряваме офазнивната ни част, но такъв тип играчи като Алекс също са ни нужни.

Предстоят ни много мачове през есента, в Европа и България, и разбира се, за да успеем на всички фронтове ни трябват класни футболисти, за да се случи това. Алекс ще ни помогне много и ще бъде основна част от състава", каза от своя страна треньорът Павел Върба.