Юношите на Лудогорец до 16 години записаха първа победа в новостартиралия шампионат. Успехът им е повече от безапелационен с изразителния краен резултат 8:0. Те подчиниха съперниците от Хебър (Пазарджик) в първия официален мач, който се изигра в комплекс "Гнездо на орли".

Васил Иванов откри резултата в 26-ата минута, като отправи презицен удар от бялата точка. Нарушението бе отсъдено срещу Ястиян Георгиев. В 32-ата минута Николай Попов удвои преднината на младите "орли", след като бе изведен очи в очи срещу вратаря на гостите.

В 36-ата минута Васил Иванов оформи класическото 3:0. Но само в рамките на четири минути той отново бе безупречен, след като успя да прехвърли стража на Хебър и да реализира своя хеттрик. По този начин до 40-ата минута на мача резултатът набъбна до 4:0 в полза на талантите на Лудогорец.

След подновяването на играта головото шоу продължи и разградчани натрупаха завиден аванс още на старта на новия шампионат. Еди Дончев се разписа за 5:0 в 65-ата минута с помощта на асистенция на Кристиан Маринов. Точно десет минути по-късно Веселин Атанасов записа името си сред голмайсторите в срещата. Попадението за отличния резултат 6:0 стана факт след асистенция на Станислав Иванов.

Повече от комфортната преднина, която юношите на Лудогорец натрупаха до този момент, не повлия върху стремежа им за себедоказване до последната съдийска свирка. Така в 86-ата и 90-ата минути във вратата на Хебър се разписаха още Джем Андонов и за втори път Веселин Атанасов, който оформи крайното 8:0.

Във втория кръг от турнира на Елита до 16 години подрастващите "орли" ще гостуват на Славия. Срещата е насрочена за идния четвъртък.