Националният вратар на България Пламен Илиев е подписал предварителен договор с Лудогорец, съобщиха колегите от "Спортал". В момента стражът е футболист на румънския Астра, но контрактът му изтича през лятото. Поради тази причина от 1 януари 2019 г. Илиев има право да преговаря с други клубове и вече е парафирал предварителен договор със седемкратния шампион на България. Въпрос на допълнителни преговори е дали стражът на "трикольорите" ще се присъедини през лятото като свободен агент, или ще пристигне в Разград още през зимата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Пламен Илиев е един от най-силно представящите се играчи в националния отбор през последните няколко години. 26-годишният страж, който има над 100 мача за Левски, направи запомнящи се мачове в квалификациите за Мондиал 2018 срещу Франция, Швеция и Холандия.

След това продължи с доброто си представяне и в двубоите от Лигата на нациите. Медиите в Румъния го спрягаха за ФКСБ, но Илиев е предпочел да се присъедини към родния шампион. 

БЛИЦ прави опити да се свърже с Пламен Илиев, който не отговаря на телефонните обаждания.  

Припомняме, че Лудогорец си осигури и друг национал тази зима - Aдриан Попа. Румънският нападател беше привлечен под наем от английския Рединг.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019