ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Лудогорец излезе с позиция след гостуването си на ЦСКА от 28-ия кръг на efbet Лига, което „орлите“ спечелиха с 1:0 на "Българска армия".

50 000 лв. Награден Фонд за efbet Лига!

Разградчани взеха отношение относно действията на част от феновете на ЦСКА, които през второто полувреме при едно изпълнение на ъглов удар започнаха да целят бившия футболист на тима и настоящ такъв на Лудогорец Кирил Десподов с различни предмети. В резултат на това срещата бе спряна за известно време.

По-рано днес от Дисциплинарната комисия на БФС реагираха и наказаха ЦСКА с над 15 хиляди лева и два мача без публика, а "армейците" реагираха гневно с декларация.

Отвореното писмо на Лудогорец:

„До Министъра на вътрешните работи г-н Иван Демерджиев

До комисията по въпросите на децата,  младежта и спорта в НС

До Министъра на младежта и спорта г-жа  Весела Лечева

До президента на БФС г-н Борислав  Михайлов

Уважаеми Дами и Господа, вярваме, че вече е назрял моментът за дискусия и вземане на строги мерки се цел опазване живота и здравето на футболисти, длъжностни лица и посетители по време на футболни срещи, определяни като рискови. В България сме свикнали да се вземат мерки, когато стане непоправимото и обикновено дискусията замлъква седмица след всеки фатален инцидент. След мача в неделя на стадион "Българска армия" сме повече от сигурни, че трябват крути мерки срещу футболните хулигани, които с действията си създават предпоставки за трагедии, които ще се помнят с години. И всички мълчаливи свидетели ще бъдат виновни.

Не приемаме агресията и рискуването на човешки живот в името на победата в една среща, без значение какъв е залогът. Човешкият живот и най-висшата ценност и ние трябва да го пазим.

Категорични сме, че е недопустимо започването на футболен мач при погазване на повечето изисквания на БФС, описани в нормативните документи. От личния ни опит знаем, че двубой в европейските клубни турнири не би започнал въобще при блокирани пътеводи в секторите заради драстично надхвърляне капацитета на трибуните. Футболен мач не може да има при наличието на огромно количество бомбички, предварително вкарани на стадиона. Недоумяваме как някой е допуснал монтирането на пиротехнически средства по оградите пред секторите, при положение, че това е абсолютно забранено от БФС. Недоумяваме как се позволява безпроблемното хвърляне на камъни, които пряко застрашиха здравето на Кирил Десподов. Наскоро пак на същия стадион нашият лекар Валентин Великов и футболистът Илкер Будинов бяха наранени, но това бързо и услужливо се забрави. Да не говорим за неуважителното отношение към полицията и агресията срещу униформените. Това вече показва, че се преминава тънката червена линия между реда и анархията. И в големите първенства има мега скандали между отборите, но правилата за сигурност се спазват стриктно.

Не по-малък проблем са обидите на расова и етническа основа, които се подминават с лека ръка. Но тази необуздан и ненаказан език на омразата  рано или късно ще насади нови разделителни линии, а да не кажем и конфликти, от което ще страда цялото общество. Длъжни сме да напомним, че скандиранията "Бийте турците!!!" се отнася за хиляди наши сънародници, които живеят и се трудят почтено, и милеят за родината ни не по-малко от българите. И за всичко това се сипят суперлативи: "Страхотна атмосфера".

А това, че отборът-гост влиза на стадиона през товарния вход, а официалната делегация не получава адекватно посрещане вече е нещо, което се приема за нормално. Ние отдавна сме решили, че при нас и най-свирепият противник ще се чувства спокоен за сигурността си и няма да допуснем да бъде целен с камъни и бомби.

Уважаеми Дами и Господа,

Години наред се говори за проблемите на българския футбол. Ние сме дълбоко убедени, че първото и жизненоважното нещо е да се създадат нормални условия за провеждане на футболни срещи. Време е. Мерките от типа "мач без публика" отдавна са показали своята неефективност, защото футболът е за феновете. Стадионите ще си бъдат все така празни, докато не убедим родителите, че са безопасно място, където да заведат децата си“.