Лудогорец гостува на Верея в мач от първата шестица на шампионата. Двубоят е от 20:00 часа на стадион "Трейс Арена", където "орлите" загубиха за последно в първенството. На 30 ноември Верея изненадващо спечели с 2:1, след което Лудогорец постигна 13 поредни победи и днес преследва 14-ата. 

Разградчани почти си осигуриха седмата поредна титла и вече играят за подобряване на няколко рекорда, както и за румънския си голмайстор Клаудиу Кешерю. Той в момента дели върха в индивидуалната класация с Фернандо Каранга от ЦСКА, който обаче ще бъде извън терените заради контузията, причинена му от Хали Тиам. 

Кешерю и Каранга имат по 24 попадения, макар от БФС да броят на бразилеца с един по-малко. Заради контузията на бразилеца, е въпрос на време голмайсторът на "орлите" да оглави еднолично класацията при реализаторите. 

Рекордите, които Лудогорец може да подобри, са за спечелени точки в един сезон. В момента "орлите" имат 81, а върховото постижение е 84, като беше постигнато отново от Лудогорец през сезон 2012/2013 г. 

"Зелените" гледат и към рекорд на Левски по отбелязани голове (96) в един сезон. Те имат 83, а собственият им рекорд е 87.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТВ ПРОГРАМА