ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК! 

Лудогорец победи руския тим Ахмат (Грозни) с 3:1 в приятелска среща, която се игра в Австрия. Това бе втора победа за българския шампион от три контроли досега в чужбина по време на лятната подготовка. Якуб Швиерчок (35, 59, 81) реализира хеттрик, а за руснаците се разписа Магомат Матришев (68). След две седмици "орлите" стартират в предварителните кръгове на Шампионската лига - на 11 юли срещу северноирландския Крусейдърс.

Наставникът на "орлите" Пауло Аутуори заложи на схема 4-2-3-1, като на вратата започна аржентинецът Хорхе Броун. В атака стартира полският таран Якуб Швиерчок, на когото по крилата помагаха Джоди Лукоки и Жоао Пауло. Зад нападателя бе разположен младата надежда Доминик Янков. В средата на терена друг младок Ивайло Климентов си партнираше с опитния Лукас Саша. Рафаел Форстър и Георги Терзиев държаха средата на защитата, а в крайната отбранителна линия започнаха Цветомир Панов и Димо Бакалов.

Още в 8-ата минута Швиерчок отправи слаб удар с глава и не затрудни вратаря Гудиев. "Орлите" продължиха да владеят повече топката, но не намираха пролуки през отбраната на руснаците. В 27-ата минута Панов проби отдясно, последва центриране и колеблива намеса на Гудиев. Топката попадна в Янков, който не можа да уцели вратата от чиста позиция.Така се стигна до 35-ата минута, в която Джоди Лукоки бе изведен с дълъг пас по лявото крило, напредна и с пас по земя асистира на Якуб Швиерчок, който вкара за 0:1. В 44-ата минута Бацуев имаше добра възможност да изравни резултата с удар от далечно разстояние, но топката срещна напречната греда.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След почивката в 55-ата минута влезлият като резерва за руския тим Мбенг можеше да изравни, след като засече топката с глава при центриране в наказателното поле, но тя мина на сантиметри покрай вратата. Секунди по-късни Швиерчок падна в наказателното поле след съприкосновение с Рудолфо, но съдията прецение, че няма основания да отсъди дузпа.

В 59-ата минута Жоао Пауло подаде към Якуб Швиерчок, който овладя топката пред наказателното поле, финтира защитник и с прецизен удар удвои преднината на "орлите" с втория си гол в мача и общо трети в контролите на австрийска земя. В 68-ата минута Ахмат върна едно попадение, след като Магомат Митришев засече успоредно на голлинията подаване и само чукна топката във вратата за 2:1.

Влезлият като резерва вратар Городов можеше да си вкара куриозен автогол в 75-ата минута, но в крайна сметка топката излезе в корнер, след който не се стигна до нищо опасно. Две минути след това Швиерчок отправи удар от изгодна позиция, но след рикошет отново се стигна до ъглов удар.

В 81-ата минута Лукас Саша подаде към Швиерчок, който с хубав фалцов удар от далечна дистанция оформи своя хеттрик за 3:1. В последната 90-а минута Швиерчок изведе с хитър пас Светослав Ковачев, който прати топката в страничната греда. Това бе и последната интересна ситуация в мача.

Лудогорец - Ахмат 3:1
1:0 Якуб Швиерчок (35), 2:0 Якуб Швиерчок (59), 2:1 Магомат Митришев (68), 3:1 Якуб Швиерчок (81)

Лудогорец: Хорхе Брун, Цветомир Панов, Рафаел Форстър, Георги Терзиев, Димо Бакалов, Ивайло Климентов, Лукас Саша, Жоао Пауло (84 - Светослав Ковачев), Доминик Янков, Джоди Лукоки (69 - Лъчезар Ковачев), Якуб Швиерчок.

Ахмат: Виталий Гудиев, Ризван Уциев, Родолфо Биспо, Анхел Вилкер, Олег Иванов, Одисе Роши, Антон Швец, Раванели Ферейра, Аюб Бацуев, Заур Садаев, Магомед Митришев.