Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Лудогорец победи шампиона на Словакия Слован Братислава с 1:0 във втората си лятна контрола от лагера в Австрия. Така разградчани продължават без грешка, след като в първата си проверка се наложиха с 5:0 над словенския Приморие.

Българският първенец започна по-силно мача и в 10-ата минута можеше да открие резултата. Руан Круз опита да изненада стража на Слован от дистанция, но не успя да затрудни вратаря Тръновски.

Разградчани продължиха да са по-активни и в 29-ата минута бяха близо до откриване на резултата. Хубаво центриране от десния фланг на Аслак Фон Витри бе засечено с глава от Руан Круз, който прати топката в левия стълб на вратата на Слован.

Три минути след това шут на Тодор Неделев от фаул бе спасен от Тръновски. Стражът на словаците се намеси майсторски и при нов удар от пряк свободен удар на Неделев в 39-ата минута.

На почивката треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев извърши 8 смени, а само Ивайло Чочев, Тодор Неделев и Педро Нареси запазиха местата си за старта на второто полувреме.

Лудогорец откри резултата след час игра - Делев подаде към Недялков, той към Ивайло Чочев, който с премерен шут прати топката във вратата за 1:0.

Разградчани отбелязаха втори гол в 67-ата минута, но попадението на Матиас Тисера не беше зачетено заради засада. Решението на рефера беше оспорено от играчите на Лудогорец, тъй като топката попадна у нападателя след рикошет в съперников играч, но въпреки това голът не беше признат.

Минути по-късно Слован стигна до удар в гредата на новото попълнение на Лудогорец Хендрик Бонман след техничен удар към горния десен ъгъл на Тигран Барсегян.

В 78-ата минута Спас Делев трябваше да напусне принудително играта, след като се контузи, докато гонеше топката по лявото крило и се свлече на терена.

Десет минути преди края на срещата добавка след удар на Рай Насименто прати топката в мрежата, но и това попадение не бе зачетено заради засада. 


ЛУДОГОРЕЦ - СЛОВАН 1:0
1:0 Ивайло Чочев (59')
 

PFC Ludogorets Razgrad - WikipediaЛУДОГОРЕЦ: 1. Серджио Падт, 5. Георги Терзиев, 24. Оливие Вердон, 14. Дени Групер, 16. Аслак Фон Витри, 30. Педро Нареси, 18. Ивайло Чочев, 8. Тодор Неделв, 99. Руан Секо, 7. Рик Джонатан, 77. Кайо Видал
След почивката в игра се появиха:  Сон, Текпетей, Спас Делев, Матиас Тисера, Антон Недялков, Сонко Сундберг, Диниш Алмейда и Хендрик Бонман