ПФК Лудогорец подкрепи социално-здравен тренинг край морето, събрал млади хора от цялата страна и посветен срещу агресията. Домакин на проявата, която е под надслов „Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията“ е СОК "Камчия". Форумът върви ръка за ръка с четвъртото издание на Национален детски диабетен лагер „Докосни дъгата“ и в него участват 70 деца и младежи от цялата страна на възраст от 15 до 29 години. 

Целта на тренинга е подрастващите да получат знания за изграждането и утвърждаването на здравословни модели за воденето на качествен живот, както и стратегии за превенция от зависимости. Край морето се провеждат обучения и спортно-развлекателни събития, които да имат пряко въздействие по отношение нагласите им за борба с агресията в училище, на улицата и в обществото.

Капитанът на Лудогорец Козмин Моци пристигна с шампионския медал от последния сезон, а заедно с него бе и талисманът на клуба – орлицата Фортуна. Гостите от Разград зарадваха момчетата и момичетата от „Докосни дъгата“ с много снимки и донесоха положителни емоции на спортното игрище в комплекса. Моци проведе открит урок с младежите, след което застана на вратата, за да изпробва реализаторските им умения от бялата точка, с което напомни и за един от най-славните мигове в кариерата си – първото влизане на „зелените“ в Шампионската лига, когато му се наложи да нахлузи вратарските ръкавици.

Събитието бе съпътствано и от награждаване на д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“. Тя получи от домакините седмия по ред почетен знак на московското правителство, който СОК „Камчия“ връчва на почетен деятел. Д-р Ангелова е отличена с приза заради дейността си, насочена към младежкото общество Изпълнителният директор на комплекса Николай Недялков отправи своите  благодарности и към ПФК Лудогорец за безрезервната подкрепа към събитието.

От СОК „Камчия“ използваха случая, за да направят подарък на децата на асоциация „Докосни дъгата“ – през май месец следващата година те ще се радват на безплатен уикенд, включващ забавно-развлекателна програма и достъп до редица атракциони в рамките на комплекса.

Социално-здравният  тренинг е част от дейностите по проекта "Младите хора – Бъдещето на България – заедно срещу агресията", който се реализира от асоциация "Докосни дъгата" и е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г. на Министерството на младежта и спорта.