28-годишен колоездач е номиниран два пъти в класацията за „Най-добър спортист на 2017 г. на община Разград“. През тази година републиканският рекордьор по колоездене на писта Мирослав Минчев започна и треньорска кариера и постигна първи успехи и в това поприще, затова е номиниран от клуба си „Спринт“ освен за включване сред десетте най-добри спортисти и за „Треньор на годината“. През отминаващата 2017 г. Минчев има трето място на спринт на Балканиадата в Атина и първо на Държавен личен отборен шампионат в Пловдив, а тимът му юноши старша възраст е със сребърни медали в дисциплината отборен спринт от държавния шампионат в Пловдив. През годината Минчев започна и още една кариера – вече е пожарникар, но смята да продължи да се занимава с колоездене.

Тазгодишните „Най-добри спортисти на годината“, „Треньор на годината“, „Отбор на годината“ и „Най-перспективен млад спортист на годината на община Разград“ ще бъдат определени от седемчленна комисия от журналисти и спортни деятели във вторник, 28 ноември. Точките, които те дават, се умножават по предварително обявени коефициенти, свързани с ранга на първенството, от което са спечелени отличията, с това дали спортът е олимпийски или не, с възрастовата група, в която са постигнати успехите, както и с конкуренцията за медалите.

Номинациите за „Спортист на годината“ са 19 от 11 спорта. Колективните спортове имат право на по една номинация, а индивидуалните – по 2. За пръв път от футболния клуб Лудогорец са предложили чужденец за десетката, което обаче е позволено от регламента на събитието – право да бъдат включени в десетката имат не само състезателите с българско гражданство по рождение но и с друго гражданство при условие, че най-малко 5 години се състезават от името на спортна организация, развиваща дейност на територията на община Разград. Предложението на Лудогорец е за Марсело Насименто Коща – Марселиньо. Роден в странство вече е ставал „Спортист на годината на община Разград“ – през 2005 г. родения в Молдова световен и европейски шампион по борба Николай Паслар се състезава за разградски отбор и е обявен на „Спортист на годината на Разград“.

Любопитна е номинацията на Лудогорец и за треньор на годината – това не е нито доскорошният треньор на мъжете Георги Дерменджиев, нито настоящият Димитър Димитров-Херо, а наставник от Детско-юношеската школа на тима. През отминалата година Радослав Комитов спечели титлата в първенството на Елитната юношеска група до 17 години, а с по-малки футболисти – до 15 години – е на първо място в Зона Варна. Претендентите за „Треньор на годината“ са общо 7.

За „Отбор на годината“ номинациите са 5, а за „Най-перспективен млад състезател“ – 4.

Официалната церемония по обявяване на победителите е насрочена за 5 декември от 11,00 ч. във фоайето пред залата на Общински съвет-Разград на 11 етаж в сградата на община Разград. Най-добрите получават плакети и парични премии.