Марселиньо се разписа при победата с 2:0 над Лудогорец срещу Берое и влезе в историята на родния футбол. Бразилецът вече има 57 попадения в българския шампионат. Той вече е най-резултатният чужденец в историята на българското първенство, подобрявайки рекорда на Маркиньос (56 гола). 

33-годишният Марселиньо, който у нас е играл единствено за Лудгогорец, има 171 мача в Първа лига. Общо за "орлите" във всички турнири има 243 мача и 73 гола. Марселиньо е шесткратен шампион с Лудогорец. 

"Мисля, че направихме добър мач днес, въпреки че имаше лека умора. Вкарах първия гол и стана добре за нас. Щастлив съм че вкарах 57-ия си гол, защото животът ми е футбол. Мисля, че имам добра история в България. Надявам се тази година да вкарам поне 15 гола за Лудогорец, с  един повече от миналата", коментира пред Диема Спорт Марселиньо.

„Сега сме първи, след като ЦСКА завърши наравно 2:2 с Етър. Свършихме си работата днес. Важно е обаче да запазим лидерската си позиция до края на шампионата”, допълни бразилецът.

„Победата срещу Хофенхайм е много важна. Предстои ни мач в Португалия. Брага е добър отбор, но ние искаме да се класираме. Дали ще сме първи или втори в групата, важното е да минем напред в турнира”, завърши Марселиньо.