За защитника на Лудогорец - Йордан Минев идният мач с Базел от груповата фаза на Шампионската лига носи специален спомен. Двата отбора се изправиха един срещу друг в този турнир и през сезон 2014/15. Онзи мач, който се игра на стадион "Васил Левски", ще остане завинаги в българската клубна футболна история.

Гол на Йордан Минев в края на срещата донесе на Лудогорец трите точки. Това бе и първата победа на роден отбор в най-авторитетния клубен турнир.

Ето какво си спомни Данчо след онази велика вечер на националния стадион:

"Всички футболисти мечтаят да вкарат важен гол пред препълнен стадион. Радващо е, че и на мен ми се случи подобно нещо. Настроението преди този мач както винаги беше добро. Говорехме си през цялата седмица, че трябва да излезем за победа. Предишните два мача, въпреки че ги загубихме, играхме добре и на ниво. Всеки беше настроен за победа".

"Специално за Шампионска лига стадионът винаги е пълен и нещо уникално да играеш пред 40 000 зрители. Не всеки ден се случва. За целият отбор е удоволствие да играе такива мачове".

"Треньорът Дерменджиев е винаги позитивен. Вярва в нас и казва, че сме най-добрият отбор и сме способни да победим всеки".

"Все още не мога да проумея колко ценен гол вкарах тогава срещу Базел! Чувството беше велико!", каза още Минев пред bTV. 

Всичко за Първа лига
Програмата на Първа професионална лига
РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА