Бранителят на Лудого­рец Козмин Моци даде две интервюта за румънските медии Dolce-Sport и digisport.ro. W тях той говори за великолепния гол на Месут Йозил, при който Моци бе един от играчите, които не успяха да спрат звезда­та на Арсенал, както и за предстоящата среща с ЦСКА.

- Козмин, първите 15 минути от мача с Арсенал бяха перфектни. Какво се случи после?
- Направихме няколко грешки, включително и аз, които доведоха до трите гола. Много е жалко, че не успяхме да вземем нищо.

- Можеш ли да повярваш, че ви обърнаха от 2:0?
- По-скоро не мога да повярвам, че поведохме с 2:0. Не очаквахме да започнем толкова силно. Но не искам да проумея, че загубихме. Много сме разочаровани, заслужавахме повече. Може би не три точки, но поне една. От една страна сме доволни, защото показваме добри игри, но, от друга, не трупаме точки. Началото беше красиво, но краят бе разочароващ. Направихме доста силен двубой, така че единствено остава радостта, че сме играли като равен с равен с Арсенал.

- Имат ли значение за вас хвалебствените думи на Арсен Венгер?
- Думите са хубаво нещо, но точките са по-хубави. За нас останаха хвалбите, а за Арсенал - точките. Това не е много добре.

- Какво се случи при победния гол на Месут Йозил?
-Тази ситуация ми причини болка. Мисля, че 99% от защитниците по света щяха да направят същите опити да го спрат. Признавам си - нямах представа какво да направя срещу Йозил. Арсенал е фантастичен отбор. Съдраха ни кожата в Англия, нека бъдем честни. Но поне в София се представихме достойно. Това, което ме притеснява обаче, е, че продължаваме да допускаме детински грешки в защита. И отбор като Арсенал не ти ги прощава. Платихме си за грешките. И сега в София беше същото - когато бъркахме, получавахме гол. Всеки път!

- Клаудиу Кешерю вкара поредния си гол в последните дни, радваш ли се за него?
- Разбира се. И той беше щастлив. Но как да го кажа - с едното око се смееше, с другото плачеше. Клаудиу вкара, но загубихме...

- Мачът с Базел ли ще бъде решаващ за третото място в групата?
- Да, това мисля, че ни е най-важният мач в групата. Трябва да направим всичко възможно, за да завършим на трето място и двубоят с Базел ще е решителен. Ние ще атакуваме, винаги го правим. Не сме отбор, който се прибира отзад. Това се видя, когато загубихме с 0:6 в Лондон, но въпреки това не играхме само в защита. Но, същевременно, не можем да кажем добри неща за нашата отбрана, предвид че допуснахме шест гола...

- Сега ви предстои мач с ЦСКА, където треньор е сънародникът ти Едуард Йорданеску, какво е мнението ти за съперника?
- Това е изключително важен двубой. Сега трябва да се фокусираме върху първенството и да се подготвим за битка. Този сезон ще бъде много тежък.

- Йорданеску беше на мача, със сигурност е видял много добри неща от вас в атака, нали?
- Да. Но да се надяваме, че не е забелязал грешките ни в защита.

- Ще се бориш за титлата с двама румънци - от една страна Йорданеску в ЦСКА, от друга, с твоя приятел Сърджан Лукин в Левски...
- Това е хубаво, надявам се да дойдат още повече румънци в България. ЦСКА и Левски са отбори с традиции, а ние със сигурност ще сме щастливи да имаме конкуренция за титлата.

- Би ли направил съпоставка между българското и румънското първенство?
- В България се играе доста по-агресивно.

- Ти попадна в списъка на селекционера Кристоф Даум за мача с Полша. Ще се справите ли с Роберт Левандовски?
- Разбира се. Няма футболист, който да не може да бъде спрян.
Преводът е на вестник "Тема спорт"