Румънската колония в Лудогорец е на път да се увеличи, информира „7 дни спорт“. Разградчани изненадващо преговарят с вратаря Кристиан Балградеан, който може да облече екипа на тима от лятото.

28-годишният страж в момента играе за слабака Конкордия (Кяжна), където премина през зимата. Вратарят напусна Университатя (Крайова), където беше капитан, но не се разбра с шефовете и си събра багажа. Балградеан има договорка с Конкордия до лятото, след което ще преценява къде да продължи кариерата си.

Мотор за негов трансфер в Лудогорец е звездата на шампионите Козмин Моци. Централният защитник се познава отлично с Балградеан, с когото играха заедно в Динамо (Букурещ). Двамата дори спечелиха Купата на Румъния през сезон 2011/2012, когато бяха титуляри. Моци вече е предложил вратаря на шефовете си в Лудогорец, а дори са били проведени и разговори за неговото преминаване.

Възможно е в скоро време да бъде подписан и предварителен договор. Балградеан има един мач за националния отбор на Румъния през 2011 г., а за последно беше викан в тима през миналото лято. В Лудогорец безспорен №1 между гредите е Владислав Стоянов, а негова резерва е Милан Борян. Не е изключено обаче през лятото канадският национал да си събере багажа, след като почти не играе.

Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!