Нападателят Янаки Смирнов вече не е собственост на Лудогорец, пише "Тема Спорт". 24-годишният футболист е прекратил договора си с клуба преди няколко дни по взаимно съгласие. В разговорите таранът е изтъкнал, че иска да потърси късмета си другаде, тъй като на този етап не вижда реална възможност за изява в първия отбор.

От Разград са влезли в положението на Смирнов и макар да са искали да го задържат в дублиращия отбор във Втора лига, са го освободили. Така юношата на Литекс вече е свободен агент. През есенния полусезон таранът игра като преотстъпен в Локомотив ГО. Той записа 8 срещи в елита и вкара 1 попадение, след което напусна, за да се завърне в Разград. През сезон 2015/16 Смирнов бе част от дубъла на Лудогорец във Втора лига, като вкара 11 пъти в 28 срещи. 

Година по-рано пък той стана голмайстор на втория ешелон с Локомотив ГО, реализирайки 23 гола в 26 мача. Интерес към Смирнов проявяват няколко клуба от чужбина. Опции за у нас също не липсват, като няколко тима от Първа лига и Втора лига следят ситуацията.

Всичко за Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига