Един от основните футболисти на Лудогорец - защитникът Георги Терзиев, отпада не само за гостуването на Будучност утре, а и за следващите няколко двубоя. Националът получи контузия при победата с 3:0 над Славия и не отпътува с "орлите" за Черна гора. Терзиев е получил разтежение, a Павел Върба съобщи, че няма да може да го използва поне три седмици. Припомняме, че Лудогорец трябва да се справя и без Вандерсон, който в края на миналия месец беше опериран.

"Контузията на Георги Терзиев е малко по-сложна, отколкото очаквахме. Може би три-четири седмици ще бъде извън строя. Знаем, че има доста време до края на трансферния прозорец. Ще търсим и други решения. Добре знаете, че имаме играчи, които могат да играят успешно на тази позиция. Разбира се, ще търсим и друг вариант. Може би знаете, че противникът няма много изиграни мачове в последно време. Наблюдавахме последните им няколко официални срещи, които са изиграли. Разбира се, вкъщи и стените помагат. Подхождаме с респект към Будучност. Очаквам здрав мач, който ще се реши в индивидуалните единоборства на терена. Вярвам в моя отбор, че ще победим и ще продължим напред", каза Върба на пресконференцията си след кацането в Черна гора.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Горещо време посрещна Лудогорец в Подгорица. Шампионите пристигнаха в столицата на Черна гора във вторник по обяд за мача от първия квалификационен кръг на Шампионската лига срещу Будучност - утре от 21:00 часа българско време. В 12:00 часа термометрите показваха 34 градуса.

Час и петнадесет минути продължи полетът от Варна до Подгорица. Половин час след пристигането си групата на Лудогорец се настани в хотел "Хилтън", който се намира в центъра на Подгорица. Днес от 20 часа местно време "орлите" ще проведат официална тренировка на градския стадион, където утре по същото време ще се играе срещата с Будучност.

"Срещу Славия показахме, че сме добре. Виждам, че Будучност е доста по-атакуващ. Мачът утре ще бъде тактически. Знаейки, че всичко се решава в един двубой, двата тима ще търсят голове. Вандерсон е дълготрайно контузен. Въпреки, че загубихме и Терзиев, мисля, че имаме достатъчно голям кадър от футболисти, за да се справим. Тези двама играчи обаче ще ни липсват“, добави наставникът на шампионите.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа