Журналистът, обявил първи трансфера на бразилеца Алекс Сантана в Лудогорец - Фого На Реде, говори за бъдещата придобивка на деветкратния шампион на България. Реде е изключително близък журналист до славния бразилски Ботафого и отчете феноменалната игра на Сантана в средата на терена. Редакторът призна, че силните страни на играча са в дефанзивен план, но това не му пречи да е "стихиен", когато се говори и за градежа на атаките за отборите, в които играе. Също така той акцентира и влиянието на българския тим в Бразилия, след като отчете, че "орлите" са разпознаваем отбор в Южна Америка.

„Алекс Сантана е полузащитник. Неговата най-силна страна е дефанзивната игра. Въпреки че отбранителната игра му е сила, основната му характеристика е подходът към вратата на противника, което го прави завършен играч в средата на терена. Има отличен удар от средно разстояние, при това с двата крака. През миналия сезон той беше най-добрият голмайстор на Ботафого, отбелязвайки 10 гола”, започна пред "Гонг" Фого На Реде.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Лудогорец е много добре разпознат клуб, тук в Бразилия. Основната причина е, че треньорът на Ботафого – Пауло Аутуори, преди това работи за българския шампион. Също така вратарят на Лудогорец – Ренан дос Сантос, се изгради като футболист тук. Има още сходства между двата тима, след като Рафаел Форстър вече се е договорил да заиграе за Ботафого", допълни той.

"Алес Сантана избра Лудогорец, защото знае, че това е "чудесен и невероятен клуб" в Европа", беше заключението на Фого На Реде.