Лудогорец е освободил петима играчи от дублиращия си отбор, информира "Тема Спорт". Това са Мехмед Мехмед, Юнуз Юнуз, Кристиян Китов, Иван Великов и Атанас Карачоров. В Разград са преценили, че искат да налагат по-млади момчета вместо петимата напуснали, пише още изданието. От новия сезон към дубъла на Лудогорец постепенно ще се интегрират таланти от наборитe 1999 и 2000 г. Кактo през изминалия шампионат, така и сега "орлите" възнамеряват да използват само юноши във Втора лига. Ради Здравков засега остава начело на отбора. Той работи в клуба от началото на 2017 г., негов помощник е бившият треньор в ЦСКА Галин Иванов, а Спас Джевизов е селекционер на дубъла.

Лудогорец II завърши девети с 40 точки в актива си - на 7 от зоната на изпадащите. Тимът реализира 40 гола, но проблемът бе в защита, като допусна 50. Единствено тоталният аутсайдер Нефтохимик инкасира повече - 62. Най-много минути записаха 21-годишните бранители Преслав Миленов Петров (2352) и Венцислав Керчев (2340).

Голмайстор стана Денислав Александров (20 г.) с 8 попадения. За разлика от предходните два сезона, на дубъла през изминалия Лудогорец почти не използваше футболисти от представителния тим.