Помощник-треньорът на Лудогорец Петър Колев, който водеше тима в дербито с ЦСКА (1:2) изрази мнение, че шампионите не са заслужавали да загубят. Асистентът на Димитър Димитров - Херо отдаде случилото се и на натрупалата се умора сред играчите с оглед на натоварената програма. "Не смятам, че сме загубили закономерно. Действително футболистите се постараха, въпреки сгъстения цикъл и умората", каза Колев.

"Имахме превъзходство през по-голямата част от мача, допуснахме една елементарна грешка през първото полувреме. За жалост не отбелязахме през първото. През второто бяхме по-активният отбор, съумяхме да отбележим, но направихме повече от необходимия брой стандартни положения и допуснахме два гола. Имаме резерви при стандартните положения", коментира помощник-треньорът.

"Опитахме се да изненадаме защитата на ЦСКА с голяма ротация. До голяма степен се получи, но има и такива мачове, в които може да загубиш без да го заслужаваш", каза Петър Колев.

"Бързо след изгонването на Каранга допуснахме втория гол, липсваше свежест в играчите и това се виждаше на терена. Те искаха, но с този сгъстен цикъл и мачовете, които изиграха за 12 дни, явно им се отрази", обясни асистентът на Херо.

"Имаме играчи, имаме резерви, направихме всичко възможно да възстановим и хората с най-много минути. В петък няколко човека помогнаха и на втория отбор, който има своите цели - да се спаси от изпадане от Втора лига. Има минути за всички, но има позиции, на които няма как да правим ротации", каза Петър Колев.

Според специалиста тепърва има много мачове, които да решат първенството: "Има доста мачове, надявам се сега играчите първо да отпочинат, после имаме още една такава серия, която се надявам да излезем с по-щастлив край."

"Смятам, че лично ние като треньорски щаб ще опитаме да предотвратим някаква трагедия, ако изобщо можем да говорим за такава. Всеки може да загуби определен мач. Може би ще се загубят някъде точки, но е рано да говорим, дори днес Лудогорец да беше победил, че едва ли не е решено първенството", добави Петър Колев.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2017/2018