Концепцията за цикличността на историята е формирана още от древните египтяни, след това е доразвита в Гърция и философите от XIX век. Един от най-големите мислители на немската идеалистическа философия Георг Хегел е заключил, че всички събития в историята се случват по два пъти.

Точно това се случи с уволнението на Стойчо Стоев като треньор на Лудогорец. Първият път той беше освободен от „орлите“ в началото на сезон 2014/15, след като тимът му направи две поредни нулеви равенства – едно за първенство и едно в Европа.

През лятото на 2014 г. разградчани завършиха 0:0 като гост на Черно море, а след това у дома направиха същия резултат като домакин на Партизан в квалификациите за Шампионската лига.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След мача със сръбския гранд Стоев е заменен от тогавашния му асистент Георги Дерменджиев, който седмици по-късно извежда отбора до първото му влизане в групите на Шампионската лига.

Сега Стойчо Стоев беше уволнен след нулево равенство с Марибор в евротурнирите и 0:0 със Славия за първенството. На реванша със словенците Лудогорец ще бъде воден от досегашния помощник-треньор Станислав Генчев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020