Столичната дирекция на вътрешните работи излезе с официално съобщение за предстоящите мероприятия, които ще предприеме за опазването на обществения ред и безопасност в София заради предстоящия в неделя мач между ЦСКА и Лудогорец.

Както е известно, срещата ще започне в 17:45 часа. Това ще бъде последният футболен двубой, който стадион „Българска армия“ ще приеме преди да бъде подложен на тотална реконструкция. Всички билети се продадени и трибуните на „Армията“ ще бъдат изпълнени.

СЪОБЩЕНИЕТО НА СДВР
Преди, по време и след провеждане на срещата полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на инциденти на територията на града. На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение, полицаи ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач.

Предприети са стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена съдебна забрана за посещение на спортни мероприятия, а малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет, посочват от СДВР.

Полицията ще следи и за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи, като огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число и парфюми и чадъри.

Ангажимент по охраната на спортната среща ще има частна охранителна фирма, чиято задача ще бъде да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата. При дейността си те ще бъдат подпомагани от полицейски служители, които ще се намесват при възникнала необходимост“, съобщиха от СДВР.

От СДВР призовават зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на вратите, за да бъде избегнато струпване. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 15:30 часа. Също така информират, че във връзка с провежданото спортното събитие, е възможно да възникне временно затруднение в движението в централната градска част.