Един от членовете на селекционния съвет на Лудогорец Димитър Божкилов коментира жребия за осминафиналите на Sesame Купа на България, който противопостави "орлите" срещу Локомотив Пловдив при успех над Балкан Ботевград на 1/16-финалите.

"Изтеглихме най-тежкият съперник. Факт е, че ще сме домакини, но в последния домакински двубой не успяхме да ги победим. Отборът е много сериозен, наистина най-трудният жребий смятам, че изтеглихме ние, както и те. Първо да се справим с Балкан, не искаме да подценяваме никой. Надявам се първо да отстраним тях и след това срещу Локо Пловдив да покажем това, което миналия път не успяхме за първенството", допълни Божкилов за жребия.

"Тази година задачата е да спечелим Купата пак. Миналата година се справихме добре. Отстранихме Левски, на финала играхме срещу ЦСКА 1948. Тази година си пожелаваме отново дубъл и да излезем от групата на Лига на конференциите", допълни той и коментира снощната победа над Фенербахче в Лигата на конференциите.

"Вчера наистина бе паметен миг за нашия отбор. Много сме щастливи, надявам се този мач да не ни е последен голям. Надявам се да победим и в другите мачове в Лигата на конференциите. Теоретично и на практика смятам, че имаме шанс да продължим напред. Евентуално, следващият мач с Търнава ще  се окаже доста важен. Всичко ще се реши в последния мач, който ще се играе в Разград. Смятам, че ще имаме шанс за реванш срещу Нордселанд", коментира Димитър Божкилов за евроучастието на "орлите".

Купа на България - сезон 2023/2024