Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа бе доволен от играта на своя тим при категоричния успех с 3:0 над втородивизионния германски Нюрнберг в последната контрола на „орлите“ от подготовката им в Австрия.

„Доволен съм, защото направихме това, което бяхме планирали. Днес от физическа гледна точка съм доста доволен. Владеехме топката и играхме комбинативно, така, както исках. За да си ефективен за 10 дни, трябва да работиш. Накрая ще работим по финалната третина. Във всички мачове не бяхме концентрирани в края на атаките си. Не е лесно да реализираш“, сподели словенският специалист.

„Няма да говоря само за Австрия, а и за Банско, защото клубът ни даде възможност да направим добра подготовка. Доволен съм от играчите по време на подготовката в Банско и Австрия. Ние сме млад отбор и мисля, че имаме още доста места, в които да се подобряваме. Оставам с много добро впечатление от тази подготовка“, направи Шимунджа общ анализ на двете части от подготовката на Лудогорец.

„Десподов дойде с лека травма от националния отбор и не искахме да рискуваме. Очаквам в Разград той да започне да тренира с групата и възможно най-скоро да направи една пълна тренировка. За Спас се надявам да не е нищо сериозно, просто защото той падна и го сменихме превантивно“, завърши Шимунджа.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022