Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа коментира предстоящия мач за Суперкупата срещу Левски. Двубоят е на 1 септември на Националния стадион от 20 часа.

 „Мачовете с Левски винаги са дербита, винаги са с особен заряд, много интензивни, с много енергия“, заяви словенецът.

„Очаквам различен Левски в сравнение с последния мач, който играхме за първенството. Те смениха някои играчи, но основно запазиха стила си на игра. Направили сме детайлен анализ“, добави наставникът на Лудогорец.

„Казах, че е привилегия да играем на всеки на три дни. С всеки съперник се отнасяме с голяма сериозност и уважение.

Искаме да сме успешни във всички надпревари. Очаквам да играем с висока енергия, защото това все пак е дерби. Тези мачове показват най-доброто от футболистите. Очаквам да има много публика и това е начинът, по който ние искаме да играем и да играем на най-високо ниво. С ротациите прави поддържаме енергията на всички играчи. И всички са на линия с изключение на Доминик Янков и Клод Гонзалвеш.“

„Очакваме, че „сините“ ще играят с трима в защита. Купата е специален турнир. Преди ви казах причините да се стигне до тези резултати в двата мача за Купата на България, когато ни отстраниха, но това вече е минало. Искаме да правим прогрес с всеки мач и се надявам да имаме успех за в бъдеще.“

„Суперкупата е само един мач. И е по време на сезона, но е много сериозен мач. Не става въпрос само за концентрация или как ще прием този мач, а това е дерби и е абсолютно достатъчно. Що се отнася за групата ни в Лига Европа – интересна е и мисля, че е група за Шампионска лига“, каза още Шимунджа.