Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа изрази задоволство от първото полувреме, но не и от второто при загубата с 0:3 от унгарския шампион Ференцварош в третата контрола на тима от предсезонната подготовка в Австрия.

„Допуснахме голове и не вкарахме. Доволен съм от първото полувреме, когато можехме да вкараме 2-3 гола. Втората част беше трудна за нас, защото имаше играчи, които не бяха играли. Трябва да гледаме първото полувреме и да се учим от второто“, заяви словенският специалист след края на мача.

„Положително е, че през първото полувреме имахме положения и владеехме мача. През второто полувреме бяхме уморени. Някои играчи останаха на терена 90 минути, други играха по 70 минути и тренирахме тяхната издръжливост. Имаме 10-12 дни да работим. Каули и Иван не са играли от дълго време. Дадохме време на млади играчи и това е причината да свалим нивото през втората част, но и Ференцварош е много класен съперник“, добави Шимунджа.

„Вероятно във втория или третия кръг ще има съперник от нивото на Ференцварош, но трябва да мислим за първия съперник. С нещата от първото полувреме аз съм очарован. Повечето състезатели имат доста мачове зад гърба си, но няма да е същото. Утре очаквам същият контрол, кураж и идеи“, каза словенецът за следващата контрола с Нюрнберг.

„Знам, че се говори, че има интерес към Милош Дегенек, но г-н Караманджуков отговаря за тези въпроси“, завърши наставникът на българския шампион.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2022