Кондиционният треньор на Лудогорец Иан Кол даде обширно интервю за trainingground.guru и разказа поради каква причина е пристигнал в Разград. Шотландецът ще вземе участие на конференция в Дубай на 26 и 27 март с тема "Работа и лидерство във футбола". 

„Тренировъчната база беше изключителна, не можех да повярвам. Те имаха шест затревени терена, един по-малък и всички бяха с осветление. Също така два с изкуствена трева, зона специална за тренировки на вратарите, криотерапия, ледени бани, басейн, парна баня и сауна. Има още голям медицински център, анализатори и двама щатни психолози. Бих могъл да продължа...“, казва Кол в сравнението с бившия си клуб Селтик, където прекарва осем години и е бил ръководител на анализаторския екип при Брендън Роджърс.

Лудогорец го потърсил, когато е в Дубай и управлява собствена консултантска фирма и е доволен от живота извън футбола. „Бях щастлив и установен. Нямах нужда да се завърна във футбола. Но това в Лудогорец беше страхотен проект и не можех да го отхвърля. По този начин вече две години съм в клуба“, казва шотландецът.

"След като срещнах собственика, разгледах базата и разбрах, че мислят за бъдещето и са много амбициозни. Собственикът е близо до нас. Идва на тренировките, мачовете и в съблекалнята. Иска да говори с нас и да знае за играчите. Много се интересува. Истински фен е. Има добър усет към този клуб“, допълва още Кол.

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020