Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев похвали футболистите си след категоричната победа с 5:0 над ТНС от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Над всички в срещата в Разград беше Мавис Чибота, но специалистът каза нещо много важно - да не бъде издиган до небесата, тъй като трябва да стои здраво стъпил на земята. 

"Излязохме да си осигурим добър резултат преди реванша, защото ни предстоят тежки мачове и в България. Радвам се, че успях да го направим. Дадохме възможност на футболисти, които са взимали по-малко участие, за да спестим умора на част от другите. Все пак не можем да си позволим да подценим никого в Европа", каза Стоев. 

"Вкарвайки гол си улесняваме действията на терена, защото съперникът се отваря. На моменти бяхме и прекалено спокойни. Когато стигнеш до някакъв брой голове, е нормално да се отпуснеш малко. Не е лесно да се запази концентрация в момент, в който имаш добра преднина. Това ти дава едно спокойствие, което може да бъде наказано. Важно бе да не допуснем грешки в защита съответно, за да не вкарат те. Второто полувреме беше доиграване", коментира спецът.

"Да не избързваме да вдигаме Чибота. Има много качества момчето, но не трябва да се вдига в облаците. Постепенно ще развива качествата си. Все още новите не са стигнали до нивото, което искаме. Те могат много повече", изтъкна Стоев. 

"Срещу ЦСКА трябва да покажем добра игра и да преодолеем съпротивата на противника", добави треньорът на Лудогорец по повод предстоящото дерби от петия кръг на първенството - в неделя от 20:30 часа в Разград.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020