Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев обяви, че Адриан Попа няма да остане за постоянно в шампиона на България. 

"Уточнихме си отношенията с Марселиньо след случилото се във Варна. Всеки има задължения в клуба, както и йерархия. Играчът разбра грешката си и се извини пред всички. Всяка следваща проява, на който и да е футболист, то той няма да е част от клуба. По принцип всеки футболист, когато е водещ и бъде сменен, има реакция, но тя трябва да е ясно подчертана. Надявам се и съм сигурен, че вече ще действаме правилно. Няма да задържаме Адриан Попа, категорично. Всеки футболист е в деликатна ситуация, когато дойде трансферен пазар. Не знам откъде дойдоха информациите за Кешеру, който първо трябва да говори с шефовете на клуба и треньорите. Сега, ако го е направил другаде – не зная. Пред нас не е говорил", каза пред "Диема спорт" Стоев. 

"Стартираме подготовка на 9-и юни. Иска ми се тогава трансферите да са приключени. Ще се опитаме дотогава да сме финиширали с поне 80% от работата ни. Трябва ни обновяване на състава, за да влезем в Шампионска лига – така ще е трудно. Има и един процес на стиковане, когато се взимат нови играчи. Не е лесно, но по-добре така, отколкото да градим илюзии, че в този формат, който сме, ще влезем в Шампионската лига. По принцип целите са ни ясни – ШЛ е номер едно, а Лига Европа е №2. Надявам се да играем в Шампионска лига, дано се получи."

"Владислав Стоянов започва възстановяване, което не знам колко ще продължи на този етап. Хубаво е, че и той почва да се чувства позитивно, тъй като две години извън терените са тежък отрязък от време. Надявам се постепенно да се възстанови и до края на годината да е добре и той. Той ходи в Испания за процедури, но в началото на подготовката ще е при нас. Той си има договор с клуба ни и остава. Всички основни играчи си имат договори и са част от клуба. Има футболисти, които не бих казал, че могат да се коментират и остават в клуба. Просто ще има обновяване на отбора в даден момент", добави треньорът на "зелените".

Припомняме, че Попа игра под наем в Лудогорец от английския Рединг и така той ще се завърне в тима от Чемпиъншип.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019