Лудогорец излиза днес в мач реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига срещу черногорския Младост (Подгорица). Срещата е от 21:45 часа и ще бъде предавана с картина в БЛИЦ СПОРТ, а първата среща завърши с успех с 2:0 за българския тим.

Този успех дава поводи за оптимизъм и спокойствие в Лудогорец, а с тима на Георги Дерменджиев е и традицията. Тя повелява, че в осем от деветте случая при такъв резултат, българските тимове продължават напред.

Девет пъти в историята наш е фиксирал този резултат, когато е трябвало първо да приеме съперника си в евротурнирите. В осем от тях нашите продължават напред на международната сцена. Единственото изключение от правилото е Ботев (Пловдив). Преди близо 50 години канарчетата печелят с 2:0 у дома срещу румънския Рапид (Букурещ). В редовните 90 минути на реванша обаче те губят със същия резултат. В продълженията северните ни съседи бележат още веднъж и стигат до крайното 3:0, което изхвърля жълто-черните от Европа.

Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев също се е сблъсквал с подобна ситуация като помощник на Херо в Литекс през сезон 1998/99 в Шампионската лига. "Оранжевите" бият с 2:0 шведския Халмстад в Ловеч в първата среща. В ответната среща шведите нижат два бързи гола през първото полувреме, но в 78-ата минута Стефан Юруков реализира и прати Литекс напред.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка
Програмата на Първа професионална лига
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа