Треньорът на Лудогорец Пауло Аутуори бе доволен след победата с 2:1 в контролата срещу швейцарския шампион Йънг Бойс по време на подготовката в Австрия. Българският първенец игра в намален състав след изгонването на Козмин Моци в 55-ата минута, но въпреки това постигна четвърта победа в петте си проверки по време на подготовката.

Искам да поздравя всички футболисти за играта им и най-вече за представянето им след изгонването на Козмин Моци. Съдията малко изпусна мача, на тях позволи неща, които на нас не ни даде да правим. Не се притеснявам, че ни вкарват голове, защото работим в тази насока. Видях нещата, които работим с отбора, затова не съм притеснен. Доволен съм от играта ни, като останахме с човек по-малко. Може да ни вкарват, но и ние бележим много. Ако всеки път вкарваме по един гол повече от съперника, ще печелим всеки мач“, коментира Аутуори след мача.

„Най-доброто нещо в мача беше характерът, който показахме, и организацията ни. Не правя нищо сам, правя всички с групата си. Щастлив съм, че работихме добре и че нямаме контузии. Това означава, че тренираме добре и балансираме натоварванията. Всеки един игра, всеки получи шанса си и всеки се доказа. Всеки един мач е важен за нас, победата е важна срещу всеки съперник. Всеки следващ мач е важен, след Суперкупата ни предстои още един тежък такъв – в Шампионската лига. Всяка битка е важна и тежка“, допълни бразилският специалист.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2018 в Първа лига