Лудогорец отстъпи с 0:1 на Ахмат (Грозни), допускайки трета загуба в контролите в Турция. Пазилият цял мач днес Владислав Стоянов беше наказан в 86-ата минута и така руснаците стигнаха до успеха.

Павел Върба даде шанс за изява днес на някои резерви, тъй като и утре предстои мач - срещу Слован (Братислава). "Орлите" надиграха руснаците, но направиха редица пропуски и не успяха да победят.

Първият точен удар беше в петата минута, когато Роши стреля, българският страж улови топката. Възпитаниците на Павел Върба отговориха в 10-ата минута. Димо Бакалов получи топката отдясно, влезе навътре в наказателното поле на Ахмат, финтира защитник и нанесе опасен удар, но над напречната греда.

В 17-ата и Шверчок имаше много добър шанс да отбележи, тъй като се озова сам срещу вратаря, но пропусна. В 35-ата полякът стреля мощно с десния крак, но Городов се представи блестящо и спаси. Стражът на Ахмат отрази и удар на Каули малко след това. 

В края на полувреме Джордан Икоко получи контузия и бе заменен от Станислав Манолев.

През втората част "орлите" доминираха. В 56-ата минута първо Чибота, а после и Каули обстрелваха вратата на Ахмат, но стражът на руснаците не позволи да му вкарат. Секунди по-късно и Моци стреля, вратарят на руския тим отново беше на мястото си. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В 76-ата минута Раванели излезе сам срещу Владо Стоянов, който се намеси решително и с крак спаси изстрела.

В 86-ата отбраната на Лудогорец се пропука и Ахмат поведе. Роши получи пас зад гърба на Тауата и подаде към непокрития Андрес Понсе, който се разписа в долния десен ъгъл на Стоянов - 0:1. "Орлите" изразиха претенции за засада, като Моци се нахвърли на страничния рефер, който обаче беше категоричен в решението си.

Загубата е трета за "орлите" в контролите в Турция след 0:2 от Пяст (Гливице) и 0:1 от Цървена звезда. Лудогорец записа още 2:0 над Висла (Плоцк) и 6:0 срещу Кайрат. Утре е последната проверка - срещу Слован (Братислава), където играе българският национал Васил Божиков.

ЛУДОГОРЕЦ - АХМАТ 0:1
0:1 Aндрес Понсе (86)

ЛУДОГОРЕЦ: Владислав Стоянов, Джордан Икоко (40-Станислав Манолев), Козмин Моци, Драгош Григоре, Талеб Тауата, Стефан Баджи, Димо Бакалов, Дан Битон (62-Йорданов), Каули Оливейра, Мавис Чибота, Якуб Шверчок (70-Серкан Юсеин)

БЛИЦ представя: Зимна подготовка 2020
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020