Генералният директор на Цървена звезда Звездан Терзич коментира жребия за третия квалификационен кръг в Шампионската лига. В него "звездашите", ако отстранят Ла Валета (Малта) (2:1 в първия мач), ще играят с Лудогорец, който също има да преодолява съперник във втория кръг - Младост (Подгорица).

"Притеснявам се, че вече никой не мисли за Валета, а само за Лудогорец. Призовавам феновете да ни подкрепят първо на реванша, за да победим пак Валета, а после ще говорим за Лудогорец," каза Терзич.

"На жребия можеше да бъде и по-добре. Лудогорец е някъде по средата. Силен и добър отбор, в който български национали, вратарят и капитанът Дяков. Повечето са чужденци - южноамериканци, които са добре платени. Собственикът е вложил много в Лудогорец и прави уникални неща", допълва Терзич пред "Моцартспорт".

Сръбското издание публикува обширен материал за българския отбор. "От един малък клуб от Разград този човек направи футболна империя. Колосите Левски и ЦСКА вече пет години дишат прахта на Лудогорец", е началото на материала, след което следва представяне на всички играчи, подробности за схемата на игра, за треньора Георги Дерменджиев, както и припомняне на мачовете с Партизан отпреди няколко години, в които Лудогорец излезе победител.

"Това е клуб, който няма никакви допирни точки с българския футбол по принцип. Труден съперник, играли сме една контрола с тях миналата година, загубихме с 1:3, но тогава ние играхме без осем от най-добрите си играчи заради националните отбори", коментира още Терзич.

"Тогава се запознахме и със собственика им, който е изградил феноменален стадион и тренировъчна база. В Лудогорец има регистрирани 18 чужденци, от които 8-9 са титуляри постоянно. Това им носи мощ и сила", завърши шефът на Звезда.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа