Владислав Стоянов влезе в историята на българския футбол в може би най-лесния си мач в евротурнирите. Срещу Младост (Подгорица) стражът на Лудогорец записа двубой номер 51 в Европа, като вече еднолично е на първо място по този показател, пише "Меридиан мач". Кошмара на Роналдо, какъвто прякор бе лепнат на Стоянов, изпревари вратаря на Славия Георги Петков, който има 50 срещи на европейската сцена зад гърба си с бившия си отбор Левски. В същото време Владо в Европа е записал 29 мача с екипа на Лудогорец, 4 за Черноморец и 18 за Шериф (Тираспол).

Интересно е да се отбележи, че ако треньорът на Славия Александър Тарханов бе пуснал Петков поне в единия от двата мача с полския Заглембе, 40-годишният страж щеше да оглави поне временно тази класация. Във въпросните мачове обаче за "белите" под рамката стартира Марио Кирев.

С победата над Младост балансът на Лудогорец в евротурнирите вече е абсолютно изравнен. Отборът има точно 13 победи и 13 загуби, както и 7 равенства на сметката си. Още по-шокиращо е, че и головата разлика е абсолютно равна - 43-43. Важно е също да се отбележи, че с успеха над черногорците, шампионите за дебютен път взеха чиста победа у дома в първия си мач за сезона в евротурнирите.