Новият треньор на Лудогорец Павел Върба даде първата си пресконференция на българска земя. Опитният специалист се изказа ласкаво за клуба и заяви високите си цели и амбиции.

"Поздравявам всички, изненадан съм колко много хора дойдоха днес. Признавам си, че наистина това е много голямо предизвикателство. Познавам силите на отбора и затова съм тук. Надявам се да не разочаровам ръководителите на клуба. Знам, че целите на Лудогорец са най-високите и се надявам, че с колегите ми ще успеем да ги изпълним", амбициран е Върба.

"Именно високите цели на Лудогорец ме убедиха да приема. Отборът е редовен участник в евротурнирите. Гледах последните шест мача на Лудогорец, видях силата, която притежава. Дайте ми време и сами ще видите нещата на полето", коментира 56-годишният чех.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Уважавам работата на треньорите преди мен. Не се притеснявам или страхувам. Напротив - радвам се да работя тук. Наистина искам да продължа работата, която е вършена тук, а тя е добра. Искам да продължа тази тенденция. Не виждам причина защо да няма доверие помежду ни", продължи Върба. 

"Всеки отбор търси играчи, за да увеличи конкуренцията. Не бих ви казал имена към този момент", добави новият треньор на Лудогорец.

На въпроса за предстоящия сблъсък с Интер на 1/16-финалите в Лига Европа, чехът отговори по следния начин: „Всички очакваме тези мачовe, вярвам, че имаме шансове. Едно към 99 не е добра ставка на шансовете за мача, но пробвайте да сложите 100 лева на този коефициент и може да ви излезе“.

„Обичам отбори, където звездите работят за тима. Твърдя, че Лудогорец е такъв отбор. Най-голямата опасност идва от софийските грандове, те ще се опитат да спрат Лудогорец", добави Върба. 

"Търсим един дефанзивен и един офанзивен играч. Имаме предвид и изтичащите договори на някои футболисти. Не виждам причина Кешерю да не остане, ако играча и клуба се разберат", коментира чехът.

„Пристигнах в отбор с високи цели, ако не успеем да станем шампиони това ще е зле. Това е Лудогорец, а не някой редови клуб. Лудогорец е отборът с най-високите цели. В тима са най-добрите български футболисти, допълнени от качествени чуждестранни играчи. Нямам причина да не вярвам, че ръководството няма да доведе играчите, които желая“, добави Павел Върба.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020