Лудогорец разби Сливен с ханбалния резултат 15:2 в мач от първенството на Елитната юношеска група до 19 години. На терена още от първите секунди пролича драстична разлика в класите на двата отбора, която бързо придоби и съответните цифрови измерения. 

"Чест прави на гостите от Сливен, че не се затвориха в глуха защита, а се опитваха, доколкото им позволяват възможностите, да играят футбол", пише на официалния сайт на шампионите. 

Момчетата на Юри Васев откриха резултата в 8-ата минута чрез Юнуз, четири минути по-късно те вече водеха с 2:0, като точен бе Лъчезар Ковачев след добре изпълнен пряк свободен удар. Сливен върна едно попадение чрез Атанасов в 19-ата, но после "орлите" притиснаха здраво съперника и до края на първата част отбелязаха нови 4 гола, за да се оттеглят на почивка с комфортната преднина от 7:1.

През втората част домакините продължиха категорично да надиграват съперника и да атакуват, за да реализират още 8 гола. В герой на мача се превърна Юнуз, който заби цели 6 попадения в мрежата на Сливен, Мехмед се разписа с 3 гола, а Милков с 2 гола. Другите разписали се за Лудогорец бяха Ковачев, Дост, Бабалиев (дузпа) и А. Димитров. Второто попадение за Сливен бе на Божидар Дончев.

След впечатляващата победа селекцията на Юри Васев събра 45 точки и заема петото място. Лиудер с 58 е ЦСКА, а Сливен е на дъното след 1 равенство и 22 загуби до момента при голова разлика 15:106. 

Съставът на Лудогорец U19: Виктор Ганчев, Венцислав Славов, Лъчезар Ковачев, Иван Великов, Ерол Дост, Цветослав Петров, Мартин Милков, Тони Иванов, Мехмед Мехмед, Юнуз Юнуз, Андриан Димитров(Георги Бабалиев, Любомир Караниколов, Ангел Дойчинов, Мирослав Георгиев).