Треньорът на Лудогорец Антони Здравков похвали футболистите си след победата с 4:1 над Етър в срещата от 14-ия кръг. "Възползвахме се от всяка грешка на домакините. Концентрацията в нашите момчета през първото полувреме беше на високо ниво. Не допуснаха слабости и груби ситуации пред нашата врата. Това, което се искаше от тях, го направиха. Играем в сгъстен цикъл и идеята ни бе да отбележим бързи два гола, за да контролираме мача. Така и стана”, обясни Здравков пред Диема Спорт.

„Имаше ситуации между двете крила, които ги правихме от много рано и противникът противодействаше. Ще чистим този елемент, а всичко тръгва от бековете. Има елемент на изненада, затова не се случва често, но работим. С Натанаел говорим всеки ден и му показваме как трябва да става този диагонал. Той го разбира, и когато е спокоен, го прави. С времето нещата ще се изчистят, тъй като е добър футболист”, каза треньорът на Лудогорец.

„Имаме хора в средата, които могат да ги правят тези пасове. Густаво Кампаняро, Марселиньо, а дори и Клаудиу Кешерю може, когато се върне. Идеята в нападение е да има конкуренция, защото ако няма, то нивото не е високо. Мисля, че на Якуб Швиерчок му трябва повече спокойствие. Той е амбициран футболист и го показва винаги, когато играе. Иска всичко да свърши бързо и на момент, говорим непрестанно с него. На Брандао му трябва време. Работим с него. Показват му се много неща и на тренировъчния процес. Ще изиграе още поне два мача за втория отбор във Втора лига", продължи треньорът на "орлите".

„Не бих казал, че шампионатът трябва да бъде приоритет. Предстоят много мачове. Има много мачове, плейофи... Нямам претенции за Купата. Който и да се падне, ние сме длъжни да сме готови и да спечелим”, завърши Здравков.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019