Германският специалист Феликс Магат сподели, че според него Бундеслигата е стана по-силно първенство от английската Висша лига през настоящия сезон.

„Отдавна смятам, че Бундеслигата е по-силна от Висшата лига. Поне що се отнася до широчината на първенството - в Англия отборите от долната половина на таблицата не са толкова добри, колкото отборите от горната част на класирането", коментира Магат пред sport1.de.

59-годишният специалист е убеден, че на 1/4-финалите в Шампионската лига ще има три отбора от Германия. За последно това се случи преди 15 години, когато Байерн, Борусия (Дортмунд) и Байер (Леверкузен) стигнаха до този етап на надпреварата.

"Смятам, че и трите германски отбора ще продължат на 1/4-финалите в Шампионската лига. За мен е ясно, че Шалке ще отстрани Галатасарай. В първия мач се видя, че турците не са сред най-силните отбори. Шалке не трябва да започва мача отпуснато”, каза още специалистът.

„От германските отбори смятам, че Байерн има най-голям шанс да спечели Шампионската лига. Баварците имат най-добрите футболисти в първенството ни. Здравата и подобрена работа с младите футболисти вече дава резултат. Това се доказа в националния отбор, това е най-върховният продукт на Бундеслигата", завърши Магат.

В своята треньорска кариера Магат е водил един куп отбори от Бундеслигата – Хамбургер, Нюрнберг, Вердер, Айнтрахт (Франкфурт), Щутгарт, Байерн, Волфсбург и Шалке 04. Той е печелил титлата в Германия 6 пъти – като футболист с Хамбургер (1979, 1982 и 1983) и като треньор с Байерн (2005 и 2006) и с Волфсбург (2009).