Отборът на Макларън все още не може да се отърси от слабото начало на сезона. Макар и мнозина да очакваха по-добро представяне за "сребърните стрели" в Монако, провалът в квалификацията на Люис Хамилтън и неуспешното състезание за Хейки Ковалайнен опорочиха всички надежди на шефовете и феновете. Освен това екипът от Уокинг бе изпреварен и от големия си съперник Ферари в битката при конструкторите. Въпреки всички негативни събития в последно време, Хамилтън и Ковалайнен изглеждат настроени оптимистично за Гран при на Турция следващата неделя. 

"Обичам състезанието в Турция. Голямо предизвикателство е защото трябва да се поизмъчиш доста за да дадеш добро време. Освен това трябва да внимаваш да не изхабиш напълно гумите. Важно за това състезание е самодисциплината и перфектния баланс. Харесва ми и това, че трасето е взело всичко най-добро от класическите писти. Супер е за каране и освен това движението е обратно на часовниковата стрелка. Това натоварва малко врата, но с малко упражнения и това се преживява", сподели шампионът. Неговият съотборник Хейки Ковалайнен потвърди думите на Люис, но и добави:

"В Турция всичко се върти около завой 8. Гумите и по-точно от силно натоварената дясна страна бързо се изхабяват и за това стратегията е много важна, но начина на пилотиране също не е за пренебрегване. Най-доброто място за изпреварване си остава завой 12 в края на правата. Тук с КЕРС ще можем да наблюдаваме едно доста интересно състезание". Директорът на тима на Макларън Мартин Уитмарш пък заяви:

"Пистата в Истанбул е най-трудната от всички нови трасета. Първо е голямо предизвикателство да направиш правилните настройки. Трябва перфектен баланс на управлението между скоростните завои и бавните участъци. Освен това износването на гумите особено в завй 8 е много голямо. Отиваме в Турция с идеята, че пакетът ни не подхожда достатъчно добре на пистата, но постоянно подобряваме представянето си. Имаме някои малки нововъведения по болида и скоро ще достигнем нивото на конкурентите ни".