Венесуелският пилот Пастор Малдонадо изрази задоволството си от представянето в Гран при на Сингапур. Той отпадна в 36-ата обиколка на пистата “Марина Бей” заради техническа повреда в болида.

“Не успях да завърша, но съм доволен. Имах тежък период, забърках се в серия от инциденти. Трудно ми е да кажа на какво се дължаха неуспехите ми до момента, но се надявам, че дойде краят им. В Сингапур показах, че мога да се състезавам добре, конкурентноспособен съм и мога да карам чисто. Състезанието беше разочароващо, но в същото време съм щастлив, защото наложихме добро темпо, особено в началото", коментира Малдонадо.

Както е известно, той отнесе куп наказания заради предизвикани катастрофи в състезанията за Гран при на Монако, Европа, Великобритания, Унгария и Белгия. Сега венесуелецът е убеден, че Уилямс ще успее да подобри колата и ще е по-силен през новия сезон.

“Имаме добър потенциал. Колата ни не е най-добрата, но ще продължим да се развиваме. В Сингапур имахме страхотна възможност за подиум, но нямахме късмет. Остават още няколко състезания и можем да се възстановим. Важното е да сме спокойни", завърши Малдонадо.