Пилотът на Уилямс Пастор Малдонадо успя да постигне най-добро време във втората тренировка на пистата "Хокенхайм", където в неделя е Гран При на Германия.

Започналият в края на първата сесия дъжд продължи почти целия следобед и така пилоти почти не успяха да съберат достатъчно информация за поведението на сухите гуми на това трасе. За първи път на тази писта екипите карат с гуми "Пирели" и липсата на достатъчно данни със сигурност ще се отрази негативно за избора на правилна посока.

Малдонадо успя да се възползва от прозорец между дъжда и изсъхващата писта и даде най-силното си време във втората сесия. След венецуелеца останаха Нико Розберг с Мерцедес и двукратният световен шампион Себастиан Фетел с Ред Бул. По-назад се наредиха Серхио Перес със Заубер на четвърта позиция, Ромен Грожан с Лотус на пета и Нико Хюлкенберг с Форс Индия на шесто място.

Спечелилият първата тренировка Дженсън Бътън остана едва осми във втората, а зад него се наредиха Марк Уебър с Ред Бул и Кими Райконен с Лотус.

Седемкратният световен шампион Михаел Шумахер трябваше да се задоволи с 23-о време. Сесията дори се наложи да бъде прекратена 5 минути преди края, след като на влизането в стадиона Шуми стъпи на мокрия бордюр с гумите интермедия и колата му се завъртя и се заби в мантинелите. Болидът беше повреден и отпред, и отзад, но за щастие на местната публика Шумахер се отърва без проблеми.