Пастор Малдонадо отново отговори на критиците си, според които той е във Формула 1 само заради финансовите облаги, които носи на отбора си. Венецуелецът открито говори за това, че без финансов гръб е невъзможно млад пилот да влезе във Ф1, но и подчерта, че победата му в Гран при на Испания доказва, че освен пари трябва и да имаш и качества, за да успееш.

"Аз съм много щастлив човек да имам такава невероятна подкрепа от цяла Венецуела. Представлявам страната си на най-високото ниво на моторните спортове и за мен това е най-високата чест, която винаги ще защитавам. Радвам се, че първата ми победа дойде толкова скоро, още в началото на втория ми сезон, за да спре критиката към платените пилоти. Да, без пари няма как да влезеш във Формула 1, защото все още не си имал шанс да покажеш на какво си способен", заяви Пастор.

"Но парите не са всичко. Това показах в неделя. За да спечелиш във Формула 1, се искат още много усилия и не на последно място талант. В последните обиколки бях преследван от Фернандо Алонсо. Никога не е лесно да отбиваш атаките на двукратен световен шампион с червения болид на Ферари в огледалата ти. Горд съм с целия отбор и коментарите, че съм „платен" пилот, няма как да ме разстроят. Готов съм да атакувам нови победи в първата възможност, която ми се отдаде", завърши венецуелецът.