Пилотът на Уилямс Пастор Малдонадо изрази сериозен оптимизъм за представянето си във втората половина на сезона във Формула 1. Повод за това дава отличното му класиране в квалификациите за утрешното Гран при на Белгия. Венесуелецът ще тръгне от трета позиция в стартовата решетка.

"Работихме усилено, за да разбираме по-добре колата във втората половина на сезона. Тази сутрин имахме затруднения с настройките, но вече знаем върху какво трябва да работим по колата. Доволни сме и нямаме търпение да наваксаме това, което изпуснахме в първата част от сезона. Работихме много, анализирахме проблемите и сега духът на отбора е доста висок", заявява Малдонадо и смята, че ще се представи също толкова добре и по време на състезанието.

Той сподели, че се надява още на “Спа” да покаже реалния възход на тима си, след като в последните няколко старта не успя да финишира в зоната на точките.

"Бях оптимистичен за състезанието. Може би тази сутрин само малко се притесних по време на тренировката, но се адаптирах към колата и условията. След първата квалификационна серия видях потенциала, който имаше колата и нямам търпение за утре", завърши Малдонадо.