Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Животът на тестпилота на Маруся Мария де Вийота е вън от опасност. 32-годишната испанка се озова в болница, след като получи сериозни травми при тежка катастрофа на летището “Дъксфорд” в Кембриджшир.
1_2.jpg
Мария седна зад болида на Маруся, за да прави аеродинамични тестове в права линия. Те обаче приключиха с инцидент, който сериозно притесни не само екипа й, а и всички във Формула 1.

Испанката се е движела с над 300 км/час в дъжда, когато се е забила в един от камионите по поддръжката, като в момент на сблъсъка главата й се намирала точно на нивото на товарната му рампа. На хората от екипа на Маруся са им трябвали повече от 10 минути, за да я извадят от размазания болид, след което тя е била откарана в болница.

Медиците направили всичко по силите си, за да стабилизират състоянието й, като животът й вече е вън от опасност. 32-годишната испанка е била 15 минути в безсъзнание, но вече дори отново говори. Тестпилотът на Маруся ще остане в болницата под лекарско наблюдение. Състезателката е със сериозни травми по лицето и главата.

"След като Мария пристигна в болницата, тя получи най-добрата медицинска помощ. В момента е в съзнание, като медицинските прегледи продължават. Отборът ще изчака резултати от тях, преди да излезе с ново изявление. В момента нашият приоритет е Мария и нейното семейство", съобщиха от екипа на Маруся.

Мария де Вийота стана първата жена-пилот във Формула 1 от 2005 година насам. Испанката подписа договор като тестпилот с тима на Маруся за сезон 2012. Преди нея на върха на моторния спорт редом до най-добрите мъже пилоти в света се състезаваше британката Катрин Лег. Кариерата в моторните спортове на Мария е преминала през испанската Формула 3, Американските серии "24 часа на Дейтона", Формула Суперлиа, а през август миналата година тя направи тестове с отбора на Лотус Рено GP на френската писта "Пол Рикар".