Пилотът на Ред Бул Марк Уебър призна, че днес е имал късмет, за да постигне победа в Гран при на Унгария. Австралиецът стартира от втора позиция, но бе изпреварен веднага от пилота на Ферари Фернандо Алонсо. Уебър се възползва по най-добрия начин при излизането на колата на сигурността. Той предпочете да остане на трасето, докато всички влязоха за смяна на гуми. Марк наложи убийствено темпо и успя да натрупа достатъчна преднина пред преследвачите си и се върна начело, където необезпокояван остана до финала на надпреварата и спечели четвъртата си победа от началото на сезон 2010.

"Малък подарък за мен днес и доста лош късмет за Фетел. Трябва винаги да се възползваш максимално от отворилите се възможности, защото до сега победите ми не идваха лесно. Страхотен ден за отбора. Нашата цел бе да спечелим двойната победа, но за съжаление не се получи", заяви Уебър.

"Все пак спечелихме доста точки и повеждаме в класирането на пилотите и конструкторите. Въпреки техническите проблеми на Себастиан, той спечели квалификацията, после водеше преди първите влизания в бокса и ако не беше направил тази грешка, може би щеше да спечели състезанието. Планирах да се боря за второто място, но понякога нещата се променят много бързо", завърши австралиецът./БЛИЦ