Австралийският пилот на Ред Бул Марк Уебър, считан за един от най-големите кутсузлий във Формула 1, за пореден път стана жертва на нелеп инцидент.

Уебър бе невероятно щастлив от спечеления си вчера полпозишън за Гран При на Малайзия и минути след това в радостта си реши да се плъзне по парапета на стълбището по пътя си от пресконференцията към бокса на тима си.

Австралиецът обаче се спуснал по-бързо отколкото очаквал и се спрял чак в стената. Това пък довело до порязване на дясната му ръка. Говорителят на Ред Бул призна, че наранявата е съвсем леко и няма да се отрази на представянето на Уебър по време на днешното състезание.

33-годишният пилот е преследван от малшанс през цялата си кариера. Той държи рекорда за най-много поредни състезания преди да спечели първата победа в кариерата си. Това стана в Германия през миналата година.

Уебър пропусна подготовката на Ред Бул за миналия сезон и в началото на шампионата караше невъзстановен от инцидент, при който бе блъснат от кола докато участваше в благотворително състезание с велосипеди в Австралия./БЛИЦ

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО стартовете от ФОРМУЛА 1 с туристическа агенция "ГАЛЕРА" !