Пилотът на Ферари Фелипе Маса трябва да се подложи на операция, тъй като е с черепна фрактура след инцидента, претърпял днес в Унгария. По време на квалификацията на пистата "Хунгароринг" бразилецът се разби в предпазната ограда с 280 км/ч. Със сигурност Маса няма да вземе участие в утрешното Гран При на Унгария.

Ферари оповести в изявление, че Фелипе ще трябва да се подложи на операция, след което ще трябва да остане под лекарско наблюдение в реанимацията на болница AEK в Будапеща за неопределено време. Оказва се, че черепът на бразилеца е засегнат от удара на частта от колата на Рубенс Барикело, която връхлетя каската му в квалификацията, като също така той е претърпял и сътресение на мозъка.

"След инцидент по време на квалификационната сесия в Гран При на Унгария, Маса бе закаран с хеликоптер до болница АЕК в Будапеща. Фелипе бе в съзнание при пристигането си в болницата и неговото общо състояние остава стабилно. След пълен медицински преглед стана ясно, че той е претърпял разрез на челото си, травма на черепа си и мозъчно сътресение. Тези проблеми трябва да се оперират, след което той ще остане под наблюдение в реанимация", се казва в изявлението на Ферари. /БЛИЦ