Волейболната звезда на европейския клубен шампион Трентино Матей Казийски бе гост в една от най-влиятелните медии в света – Al Jazeera.
Арабската телевизионна компания се намира в столицата на Катар -.Доха. Казийски и Андреа Джордзи бяха участниците в специалното студио по Al Jazeera-Sport преди старта на Световното клубно първенство. Медията излъчва всички срещи от надпреварата в Катар.
„Ние искаме да започнем с победа този шампионат. Много съм щастлив да играя на турнир от такъв калибър и с нетърпение очаквам мачовете. Все още навлизаме в схемата на игра за „златната формула”, усвояваме я, но сме сигурни в силите си. Тренто винаги има голям отборен дух. Ние сме един много компактен отбор, единни сме и искаме да спечелим, да завършим цикъла започнат преди две години с триумфа в Серия А1 и след това затвърден с успеха в Шампионската лига. Има някои промени в състава от миналата година, но нивото е все така на висота. Със Стойчев работим много в залата и резултатите са на лице”, заяви българската звезда.
Зрителите на Al Jazeera добре познават Матей Казийски от екраните си, защото популярният канал седмично предава по два мача от елитното италианско първенство.