Маями Хийт постигна труден успех с 88:86 в третия мач от финалната серия в НБА срещу Далас Маверикс и поведе с 2:1 в серията. Гостите в "Американ Еърлайнс Сентър" диктуваха играта през по-голяма част от мача, но в края бяха на косъм да изпуснат победата. Все пак шансът им се усмихна и "горещите" удържаха преднината си и са с една крачка по-близо до титлата.

Маями поведе в срещата още от началните минути и в началото на втората четвърт имаше преднина от 12 точки в своя полза. Постепенно Далас успя да поизравни играта и намали разликата до 5 точки след края на първото полувреме. В началото на третата четвърт обаче Маями пак дръпна в резултата с 11 точки. Маверикс обаче не се предаде и постепенно успя да изравни до 57:57, а малко след това дори за кратко поведе.

До края на мача Далас се опитваше да догони Маями след поредица от точни изстрели на Дирк Новицки. 1:40 минути преди края резултатът беше 86:86. В оставащото време обаче Маями успя отново да поведе, а 4 секунди преди края Новицки пропусна решаващата стрелба за своя тим и Маями излезе краен победител.

Дуейн Уейд беше най-резултатен за Маями с 29 точки, като той спечели и 11 борби. Още 18 точки добави Крис Бош, а Леброн Джеймс завърши със 17.

За Далас най-много точки наниза Дирк Новицки - 34, а Джейсън Тери завърши с 15./БЛИЦ