От компанията Мерцедес отрекоха, но не напълно, появилите се спекулации, че седемкратният световен шампион Михаел Шумахер ще замени Дженсън Бътън в наследника на Браун GP.

Говорител на германската компания, която закупи тима на Рос Браун през миналата седмица, заяви: “За всички е ясно, че винаги ще има спекулации, когато един тим все още не е обявил официално своите пилоти. Някои спекулации обаче са мечти, които никога няма да станат реалност".

Говорителката на Шуми - Забине Кем заяви, че ще бъде доста изненадана, ако германецът все пак реши да се завърне във Формула 1 на 41 години. “Михаел се наслаждава на живота си. За мен лично е малко вероятно той да се завърне", каза Кем.

Новият тим Мерцедес Гран При остана без световния шампион Дженсън Бътън, който се присъедини към Макларън-Мерцедес.

Седемкратният световен шампион ще трябва да премине медицински преглед в края на година, след което ще стане окончателно ясно дали той ще може да се завърне като пилот. Шумахер се е срещнал със своя стар приятел Рос Браун в Абу Даби през изминалия месец, което засилва възможността да се присъедини към Мерцедес през следващия сезон./БЛИЦ